use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Gammeldags kyllingesteg

Gammeldsgs kyllingesteg er en sand klassiker, som burde laves oftere. Sevér sammen med grøn salat og en lækker og nem klassisk mormordressing.
  • 1 time 30 minutter
  • Tid til forberedelse15 minutter
  • Portioner4
recipe image Gammeldags kyllingesteg

Ingredienser

Kyllingesteg
  • 1 stor hel kylling
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt persille
  • 2 spsk Becel Flydende
  • 1 flaske Cremefine 7%
  • 1 kg kartofler
Agurkesalat
  • 1 agurk
  • 2 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • 5 sorte peberkorn
Salat & mormordressing
  • 1 salat (efter eget valg)
  • 1 dl Cremefine 36%
  • Saft fra 1/2 citron
  • 1 tsk sukker

      Vejledning

      Kyllingestegen
      1. Gnid kyllingen ind- og udvendigt med salt og peber. Fyld den med persille – gem lidt persille til at drysse over retten ved servering
      2. Kom Becel i en stor stegegryde og brun kyllingen af på alle sider til den er gylden. Læg den på ryggen og læg låg på gryden. Lad den simre ved middel varme i ca. 1 time
      3. Tag låget af og tilsæt Cremefine. Lad det koge under låg i endnu 15 minutter
      4. Tag kyllingen op og parter den. Lad evt. saucen koge lidt ind i gryden og smag til med salt og friskkværnet peber
      5. Server kyllingen med kartofler, cremet sauce, agurkesalat og frisk salat med mormordressing
      Agurkesalat & kartofler
      1. Skær agurk i tynde skiver
      2. Rør eddike og sukker sammen til sukkeret er opløst
      3. Tilsæt agurkeskiver og peberkorn og lad det trække mens kyllingen steger
      4. Kog kartofler
      Salat med mormordressing
      1. Del hovedsalat i mundrette stykker
      2. Rør Cremefine 36% med citronsaft og sukker til en klassisk mormordressing