Gammeldags kyllingesteg
Gammeldsgs kyllingesteg er en sand klassiker, som burde laves oftere. Sevér sammen med grøn salat og en lækker og nem klassisk mormordressing.
Tid til forberedelse15 minutter
Portioner4

Ingredienser
Kyllingesteg
- 1 stor hel kylling
- Salt og friskkværnet peber
- 1 bundt persille
- 2 spsk Becel Flydende
- 1 flaske Cremefine 7%
- 1 kg kartofler
Agurkesalat
- 1 agurk
- 2 dl eddike
- 1 dl sukker
- 5 sorte peberkorn
Salat & mormordressing
- 1 salat (efter eget valg)
- 1 dl Cremefine 36%
- Saft fra 1/2 citron
- 1 tsk sukker
Vejledning
Kyllingestegen
- Gnid kyllingen ind- og udvendigt med salt og peber. Fyld den med persille – gem lidt persille til at drysse over retten ved servering
- Kom Becel i en stor stegegryde og brun kyllingen af på alle sider til den er gylden. Læg den på ryggen og læg låg på gryden. Lad den simre ved middel varme i ca. 1 time
- Tag låget af og tilsæt Cremefine. Lad det koge under låg i endnu 15 minutter
- Tag kyllingen op og parter den. Lad evt. saucen koge lidt ind i gryden og smag til med salt og friskkværnet peber
- Server kyllingen med kartofler, cremet sauce, agurkesalat og frisk salat med mormordressing
Agurkesalat & kartofler
- Skær agurk i tynde skiver
- Rør eddike og sukker sammen til sukkeret er opløst
- Tilsæt agurkeskiver og peberkorn og lad det trække mens kyllingen steger
- Kog kartofler
Salat med mormordressing
- Del hovedsalat i mundrette stykker
- Rør Cremefine 36% med citronsaft og sukker til en klassisk mormordressing
