Risalamande med Cremefine
En sand juleklassiker og med Cremefine bliver den bare lige lidt ekstra cremet.
Tid til forberedelse5 minutter
Portioner4

Ingredienser
Risengrød
- 3 dl vand
- 2 dl grødris
- 6 dl sødmælk
- 2 spsk sukker
Risalamande
- 50 g smuttede hele mandler
- Kornene fra 1 vaniljestang eller 1 spsk vaniljesukker
- 200 ml Cremefine piske 36%
Vejledning
Risengrød
- Kog vandet op og tilsæt ris, brug en tykbundet gryde med låg
- Lad dem koge under omrøring i ca. 3 minutter og tilsæt mælken
- Lad mælken koge op og skru ned til svag varme
- Læg låg på og lad grøden simre i ca. 40 min – husk at røre af og til, så grøden ikke brænder på i bunden
- Kom grøden i en skål og rør sukker i. Lad dem køle helt af i køleskabet. Gerne natten over
Risalamande
- Hak mandlerne (gem evt. en hel mandel)
- Rør risengrød, vaniljesukker og hakkede mandler sammen
- Pisk Cremefine til let skum og vend skummet sammen med risengrøden
- Server evt. med lun kirsebærsauce
